Saturday, 17 March 2012

Scurta prezentare a pompelor submersibile

AÅŸa cum o spune si numele sau, o pompa submersibila este conceputa pentru a fi plasata prin scufundare în apa sau într-un alt lichid care urmeaza sa fie eliminat. Dar nu toate aceste pompe submersibile sunt la fel. Exista modele diferite ale acestor dispozitive mecanice, si ele sunt utilizate în diverse aplicaÅ£ii si activitati cum ar fi forajul, în piscine, în iazuri, în fântâni, sonde si în canalizari, astfel pentru a numi doar câteva dintre ele.

Daca aceste pompe submersibile sunt atât de faimoase, atunci înseamna ca trebuie sa existe unele avantaje importante ale utilizarii lor. Care are putea fi aceste avantaje?

Un prim avantaj al ultilizarii unei pompe submersibile este reprezentat de în modul în care acestea au fost proiectate. Aceste pompe submersibile au fost concepute ca niste unitati stricte de izolare, cu garnituri etanÅŸe ÅŸi sigilii care Å£in lichidul departe de componentele interne. Acest design asigura ca pompa submersibila nu va avea scurgeri si nici nu va produce un scurtcircuit electric atunci când este scufundata.

Pe langa faptul ca pompa submersibila este ermetic sigilata ÅŸi impermeabila, exista si multe alte avantaje ale utilizarii unei pompe submersibile în locul celor non-submersibile. Unul dintre aceste avantaje este modul în care apa este pompata. pompa submersibila foloseÅŸte presiune directa pentru a împinge lichidul prin Å£eava sau prin furtun, spre deosebire de cea non-submersibila, care foloseste metoda de aspiraÅ£ie a lichidului. Utilizarea de presiune directa înseamna ca pompa poate transporta lichidele pe o distanÅ£a mai mare într-un mod mult mai eficient decât cel al dispozitivelor de aspirare a lichidului.

Faptul ca pompa submersibila este auto-amorsata reprezinta un alt avantaj pe care aceasta îl are faÅ£a de pompele non-submersibile. Alte tipuri de pompe, cum ar fi pompele cu jet sau pompele de sonda de mica adâncime, trebuie sa fie mai întâi amorsate pentru a porni. Amorsarea nu este necesara pentru a porni o pompa submersibila.

De asemenea, datorita faptului ca sunt plasate direct în interiorul lichidului, modelul acesta de pompa  submersibila poate functiona mai eficient atunci când transporta lichide pe o distanÅ£a mai lunga.

Exista, bineînteles si dezavantaje în a folosi o pompa submersibila, asa cum era de asteptat. Atunci când se analizeaza avantajele oricarui tip de produs de pe piata, trebuie sa se analizez, în acelasi timp, si posibilele dezavantaje. Desigur, asa cum se întâmpla cu orice fel de dispozitiv mecanic, exista întotdeauna riscul de a aparea diferite feluri de probleme.

O posibila problema care s-ar putea ivi, ar fi în cazul în care o garnitura s-ar rupe sau s-ar deteriora ori dezintegra. Acest lucru ar duce la scureri ale acestei pompe submersibile, iar în cele din urma ar deteriora componentele interne ÅŸi ar reusi sa faca pompa sa nu mai functioneze.

O problema sau orice forma de defecÅ£iune a pompei aduce un alt dezavantaj care trebuie pus în evidenta. Daca pompa submersibila are nevoie sa fie reparata sau înlocuita, poate fi mai dificila de gasit, având în vedere caracterul sau de a fi scufundata în apa.

În concluzie, atunci când ne uitam la avantajele ÅŸi dezavantajele unei pompe submersibile, ne va fi destul de usor sa concludem ca cele dintâi sunt în numar mult mai mare decât cele din urma, iar ca aceasta pompa submersibila este un dispozitiv potrivit, avantajos, convenabil ÅŸi versatil - si, nu în ultimul rând util in atât de multe si de diferite scopuri.

                                                                                                                                


pompa submersibila, hidrofor

No comments:

Post a Comment